Снимка: Trafficnews.bgДесетки хора изплакаха, че са измамени от един и същи

...
Снимка: Trafficnews.bgДесетки хора изплакаха, че са измамени от един и същи
Коментари Харесай

Пазете се! Измамник във Фейсбук дебне жертви, много е хитър

Снимка: Trafficnews.bg

Десетки хора изплакаха, че са излъгани от един и същи шарлатанин, който се вихри във Facebook с подправен профил. Според тях мъжът се показва за Александър Николов, изкусно примамва жертвите си, сред които са управител в банка, юрист и публицисти. Добрата вест е, че ГДБОП към този момент го е пипнала и го проверява, оповестява Trafficnews.bg

Въпросният Александър старателно е построил подправен облик и най-вероятно зад него стои някой различен или даже добре проведена незаконна група, считат излъганите, представени от bTV. Александър Николов, на 35 години, е извънредно деен в обществените мрежи. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е чиновник в компании, измежду които „ Еърбъс ”. Започва да предлага и да обезпечава евтини самолетни билети, разполагайки с персоналните данни на хората, които му се доверяват.



Габриела и Александър Стоименови „ изгарят ” с 4000 лв. за билети до Мексико. " Проверявайки след това, се оказа, че изобщо билети не е имало, не е имало резервация, безусловно нищо ", споделя Габриела. По думите й излъганите са над 40 души. Има излъгани, с изключение на със самолетни билети, с източване на кредитни карти, пласиране на мобилни телефони и на преносими компютри. " Той се оправдава по какъв ли не метод, че е в интервенция, че има усложнения, проблеми с банката, че към този момент е пуснал парите, че преводът още не е дошъл, и в един миг спря да се обажда ”, споделя още Габриела.

Сред излъганите е и Кирил Иванов, който живее във Англия. Загубил е към 300 паунда. " Това, което най-вече ме тормози, е, че този човек или организация, тъй като аз не съм сигурен, че става въпрос за един човек, имат персоналните ми данни ”, споделя Кирил. " Този човек поддържа един брилянтен облик в интернет пространството. Изградил си е превъзходен имидж и ужасно доста хора му имат вяра, в това число и аз, за жалост ”, добавя той.

Според Габриела схемата работи от над 5 години. " Досега никой не го е виждал, той е продавал уеб сайтове, работи с десетки хора и никой няма никакъв контакт с него, с изключение на по телефона. Това е неуместно ”, счита тя. По думите й, фотосите в профила му в обществените мрежи изрично не дават отговор на лицето.

" Не се споделя Александър Николов, а Спас Василев. Не живее в Париж, имаме два разновидността за местоживеенето му, не сме доста сигурни ”, показва още Габриела.

Според Кирил първоначално концепцията за профила е била добиване на информация и след това се е трансформирал в дребно печалбарство посредством схемата за самолетни билети.

" Толкова ловко си играе със съзнанието ти, че те кара да му вярваш и да му имаш доверие ”, безапелационна е и Габриела.

Телефонът на Александър, в случай че това въобще е същинското му име, е изключен.

По думите на шефа на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов лицето е открито и текат оперативни мероприятия по определяне на очевидци и разпитите им, написа dir.bg. " Събираме всички нужни материали, с цел да бъдат докладвани на прокуратурата ”, съобщи той. Спиридонов не разяснява дали лицето е същото като от фотосите в обществените мрежи, нито пък дали е лицето от фотография в интернет, за която се твърди, че е същинска на измамника.

Директорът на ГДБОП не цитира същинската идентичност на измамника с аргумента, че евентуално ще се наложи да бъде разгласен за търсене. Той не пожела да каже и местоживеенето му. По мнението му става дума за типичен лъжец. " Очевидно си е построил легенда, с която е подвел хората, има метод към измамите ”, означи Спиридонов.

За момента има данни, че е работил самичък, а не става въпрос за проведена група, добави той. Не са малко хората, които са излъгани с разнообразни суми, измежду тях има и публицисти, сподели още шефът на ГДБОП.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР